DEXT AB

Hej Ubuntu-användare!

Det här är hemsidan till boken Upptäck Ubuntu Linux 8.04 (ISBN 9789197270533). Här hittar du tips, uppdateringar och rättelser. Det finns också en separat hemsida för den första utgåvan av den här boken, som utkom i juli 2007.

Tips och trix

Om du vill beställa snabb leverans av installationsskivor: Om du inte har en bredbandsuppkoppling eller är för otålig för att vänta på en gratis skiva från Canonical kan du beställa en installationsskiva från GGS Data för några tior. GGS Data säljer också optimerade datorer med Ubuntu förinstallerat -- rekommenderas varmt!

Installera Ubuntu på en Mac-dator med PowerPC-processor: Om du vill installera Ubuntu Linux på en Macintosh går det också bra, såväl på en Mac med PowerPC- som Intel-processor. Ubuntu fungerar som sagt med de flesta datorer. Men installationsinstruktionerna för en Mac med den äldre typen av processor, Power PC, är lite annorlunda än för en standard-PC eller ny Mac med Intel-processor. Du som har en Power PC-maskin och vill komma igång med Ubuntu kan prova instruktionerna på följande bra resurser:

Ladda ned installationsskivor för PowerPC

Viktig information för Ubuntu på PowerPC

Uppdateringar och errata

Har du hittat något stavfel eller har synpunkter på något i boken? Kontakta oss och berätta om det så publicerar vi en rättelse under den här rubriken samt fixar saken till nästa tryckning av boken.

Tryckfel

Sida 275. I exemplet för "ls *.doc" ska texten lyda "Detta visar alla filer som slutar med ändelsen .doc i den aktuella mappen", inget annat. 

DEXT-kvittret